Restoran Kalemegdanska terasa

Adresa

Mali Kalemegdan bb, Beograd

Radno Vreme

Svakog dana 11:00-01:00 h

Broj za rezervacije

066 222 151

REZERVIŠI ONLINE

O Lokalu

Na mestu koje svedoči o burnoj istoriji čitavog Balkana, među zidinama čuvene beogradske tvrđave Kalemegdana, smestio se jedan od najlepših beogradskih restorana, Kalemegdanska terasa. Idealna lokacija, elegantan enterijer i prelepo uređena terasa čine ovaj restoran omiljenim za sve one koji žude za predahom nakon duge šetnje kroz stare zidine i popločane ulice u samom centru Beograda. Bilo da želite kratak odmor ili ste poželeli da probate neki od čuvenih specijaliteta koji izlaze iz kuhinje Kalemegdanske terase, jedno je sigurno, uživaćete svim čulima.

Vrhunski tim iskusnih ugostitelja godinama čuva dobar ugled restorana Kalemegdanska terasa, pa je upravo zbog toga on često izbor kako za poslovne tako i za porodične ručkove i velike proslave. U njemu je svaka i najmanja sitnica na svom mestu, a sve je podređeno maksimalnom zadovoljstvu njegovih gostiju. S prostrane terase ovog restorana pruža se pogled koji vredi hiljadu reči. Opustite se i posmatrajte reku koja mirno teče, brodiće koji plove i galebove koji u potrazi za hranom sleću na uzburkanu površinu vode.

Na bogatom meniju restorana Kalemgdanska terasa nalazi se preko 70 različitih vrsta jela. Svo svoje kulinarsko umeće, čuveni kuvar Dragan Vujičić, pretvorio je u simfoniju najlepših ukusa i mirisa, a sastojci koje koristi u pripremanju svojih specijaliteta su vrhunskog kvaliteta. Osim velikog broja jela ovde imate priliku da probate i ukusne dezerte, kao i brojne napitke koji se nalaze na raznovrsnoj karti pića. Ne ustručavajte se da potražite mišljenje iskusnih konobara kada je odabir pića u pitanju, sigurni smo da će adekvatan izbor doprineti najboljem gastronomskom doživljaju svakog vašeg zalogaja. 

I nakon što se zavši vaše putovanje kroz savršene ukuse i mirise, imate mogućnost da posetite i druga mesta u blizini poput Beogradskog Zoo vrta, Knez Mihailove ulice, Skadarlije.  Doživite Beograd na pravi način, uverite se da je restoran Kalemegdanska terasa mesto istinskog hedonizma i neverovatnih priča.