Restoran Tabor

Adresa

Bulevar Kralja Aleksandra 348, Beograd

Radno Vreme

Svakog dana: 12:00-02:00 h Nedelja je neradan dan

Tip Muzike

Tamburaši / Starogradska muzika

Broj za rezervacije

066 222 151

REZERVIŠI ONLINE

O Lokalu

U moru svakodnevnih obaveza i neprestanoj jurnjavi s vremenom danas retko kada imamo dovoljno vremena da se posvetimo uživanju i druženju. Ipak, na beogradskoj ugostiteljskoj sceni još uvek se mogu pronaći mesta koja neguju kult stare srpske kafane i boemskog života koji je gotovo nestao zauvek. Jedna od njih, čuvena kafana Tabor, već trideset godina na istom mestu, u Bulevaru Kralja Aleksandra, dočekuje sve ljude željne uživanja u izvrsnoj hrani, opušenoj atmosferi i pravoj kafanskoj muzici.

Restoran Tabor je jedinstveno mesto na gastornomskoj mapi Beograda, restoran koji iza sebe ima nebrojeno veliki broj gostiju, kako onih običnih, malih ljudi, tako i velikana, poznatih ličnosti i starih boema. O njenom dugom postojanju svedoče već požutela knjiga utisaka, ali i interesantni članci iz novina i brojne nagrade. U ovom malom gastronomskom raju, danas obnovljenom i obučenom u novo ruho, imate priliku da osetite ono što je retko gde sačuvano, iskrenost, plemenitost i duh prave beogradske kafane. Iako je kako među gostima, tako i među vlasnicima kafane Tabor došlo do smene generacija, on je ipak zadržao stari duh i nastavio da živi još jače i bolje. 

Na fantastičnom meniju restorana Tabor nalaze se ukusni specijaliteti domaće nacionalne kuhinje, pripremljeni baš onako kako vi volite. Kvalitetni sastojici uz primesu vrhunskih začina, koji kao da su sipani iz bakine kuhinje, učiniće da se vaša čula probude, a apetit oživi. Ne propustite da probate čuveni Tartar biftek, ali i boemsko predjelo ili ćevape na kajmaku. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni. I dok čekate svoju omiljenu hranu probajte neku od domaćih rakija ili vina koje se nalaze na bogatoj vinskoj karti restorana Tabor. Uz čašicu razgovora, zvuk tamburice i kafansku atmosferu svaka vaša poseta restoranu Tabor biće jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Kao što je nekada u njemu uživavao čuveni Momo Kapor, tako danas možete uživati i vi. Nekada je goste zabavljao jedinstveni i neponoviljivi Minimax, a danas ovde možete sresti Ivana Ivanovića, nakada je u njemu nastupala Maja Odžaklijevska, a danas su tu Aleksandra Radović i Jelena Tomašević. Jedni odlaze, drugi dolaze, samo ostaje ono što restoran Tabor izdvaja od svih ostalih sve ove godine, vrhusnka atmosfera i duh prave srpske kafane u samom centru Beograda.