Restoran Klub književnika

Adresa

Francuska 7, Beograd

Radno Vreme

Svakim danom: 12:00 - 01:00h Nedelja je neradan dan

Tip Muzike

Pop / Rock

Broj za rezervacije

066 222 151

REZERVIŠI ONLINE

O Lokalu

Ako u Beogradu postoji mesto koje je na savršen način spojilo dve najveće ljubavi, ljubav prema književnosti i prema dobrom zalogaju, onda je to sigurno restoran Klub književnika. Smešten u samom srcu grada, u Francuskoj ulici 7, ovaj restoran već godinama okuplja najveće velikane naše domaće književne scene. U njemu ćete imati priliku da u prijatnom i opuštenom ambijentu uz čašicu dobrog razgovora uživate u starim srpskim jelima, čiji miris će vas sigurno vratiti u detinjstvo. 

U bilo koje doba dana da se odlučite da postetite Klub književnika, sigurni smo da ćete uživati i da će on vrlo brzo postati omiljeni deo vaših svakodnevnih navika. Ako i vi volite da pročitate dobru knjigu, a potom o njoj razgovarate, u restoranu Klub književnika ćete zasigurno naći adekvatnog sagovornika, a priči nikad neće biti kraja. I dok vreme odmiče, doćiće i momenat da se upozate sa vrhunskim kulinarskim umećem vrsnih kuvara restorana Klub književnika i da spojite dve najveće pasije, ljubav prema knjigama i ukusnim obrocima.

Na meniju ovog restorana pronaćićete pregršt nacionalnih jela, koja se mogu savršeno upotpuniti nekim od kvalitetnih vina sa bogate karte pića restorana Klub književnika. Uverite se zašto su čuvene sarmice u jagnjećoj maramici specijalitet koji ne smete propustiti da okusite, zatim čuveni podvarak, ali i jagnjetinu na žaru ili škembiće. Probajte i ukusne dezerte, neka se tope u ustima, ostetite davno zaboravljene ukuse i naše klasične domaće začine. Kada oživite sva čula, bićete spremni na još priče, druženja, zabave. Zbog toga se restoran Klub književnika zaista istinski voli. 

Upišite se i vi među brojne goste restorana Klub književnika. Okušajte svoju sreću, možda baš on mesto gde će se roditi neke nove emocije ili oživeti i ojačati stare. Svoju najromantičniju ljubavnu priču ovde su otpočeli naš čuveni pisac Momo Kapor i njegova pratilja Ljiljana, a na večnu ljubav se u njemu obavezala i čuvena Olivera Katarina. Mnogo poznatih priča je vezano baš za Klub književnika, a možda i vaša priča ovde dobije novi epilog. Ako vam kažemo da su se na spisku stalnih gostiju ovog restorana nalazili poznati popu Ive Andrića, Dobrice Ćosića, Matije Bećković, ali i Sofije Loren, Ričarda Bartona i mnogih drugih onda treba da vam bude jasno da restoran Klub književnika treba da velikim slovima bude upisan i u vaš spisak najboljih restorana u Beogradu.